Munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági politika

Munkahelyi egészségvédelem és biztonság rendszer politika

A Vatam Hungária Kft. vezetése elkötelezte magát, hogy a céljai elérése érdekében végzett tevékenységei során mindig kiemelt figyelmet fordítson a dolgozók és a felügyeletünk alatt tevékenységet végzők munkahelyi egészségvédelmére és biztonságára.

A munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszer érvényességi területe: Alkalmazási terület: Nyomástartó edények, berendezések és csővezetékek szerelése, javítása, átalakítása; ipari csővezeték szerelés, javítás, átalakítása; OBF utasítással kiadott „Gázelosztó Vezeték Műszaki Biztonsági Szabályzata” hatálya alá tartozó gázelosztó vezetékek és tartozékai, gázfogadó és gáznyomás szabályzó állomások szerelése, javítása, átalakítása; épületgépészeti munkák kivitelezése, felújítása, karbantartása, valamit építésszerelés.

A munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági (MEB) politikánk fő iránya, hogy a vonatkozó jogszabályok, határozatok, az MSZ EN 45001:2018 szabvány előírásainak iránymutatásával kiemelt figyelmet fordítsunk a biztonságos és egészséges munkahelyi követelmények betartására és folyamatos javítására. Ennek érdekében azonosítjuk és elemezzük a tevékenységeinkből fakadó kockázatokat, ezáltal optimalizálva munkafolyamatainkat és csökkentve az egészségünket és környezetünket károsító hatásokat, így biztosítjuk a munkatársaink, alvállalkozóink számára biztonságos munkavégzést.

Ennek módszerei:

- a vezetők, munkatársaink együttműködése révén a kockázatértékelési módszerek segítségével feltárjuk a munkahelyeken előforduló vészhelyzeteket, azok súlyosságát és bekövetkezésének valószínűségét,

- folyamatosan fejlesztjük az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzéshez szükséges személyi, technológiai feltételeket,

- egészségvédelmi és biztonsági célkitűzéseinket, irányelveinket folyamatosan fejlesztjük, és az azokkal kapcsolatos információkat hozzáférhetővé tesszük a munkatársak, a megrendelőik, az alvállalkozóink, a hatóságok, vagyis az érdekelt felek számára,

- az érdekelt felekkel kapcsolatos előírásokat, jogszabályokat alkalmazzuk és betartjuk, a hozzánk érkező információkat fogadjuk, megfelelő szinten kommunikáljunk.

A Vatam Hungária Kft. megfelelően képzett és gyakorlott munkatársakkal, erőforrásokkal rendelkezik a MEB politikában említett feladatok végrehajtására és kötelezettséget vállal, hogy a Kft. minden munkatársával és minden a szervezet szabályozása alatt állóval ismertesse a MEB politikát és a rendszer szintű eljárásokat.

Győr, 2022 május 02.

ginop

KapcsolatÍrjon nekünk!